Webbhotell tillsammans med Drupal eller Umbraco

Vi har sedan starten haft som högsta prioritet att erbjuda kunden högkvalitativa, effektiva och prisvärda tjänster såsom serverstöd med mera. Detta utan att gå miste om vare sig säkerhet eller en professionell drift av webbhotellet. Det serverstöd vi framräcker ger kunden möjlighet att installera flertalet applikationer som gör dennes internetnärvaro mer professionell.

Webbhotell

Som kund är det inte alltid så lätt att hålla reda på alla begrepp och termer inom IT. Däremot är det mycket viktigt, rent överlevnadsmässigt, för en organisation att synas på internet. Av den anledningen är det en bra idé att läsa in sig lite på de mest grundläggande termerna inom IT- och serverdrift. En av de viktigaste begreppen är webbhotell.

Ett webbhotell är en mycket viktig tjänst som vi erbjuder dig som kund. På vårat webbhotell kan företag hyra ett utrymme för sin hemsida så att den blir tillgänglig på internet. Med andra ord är formuleringen webbhotell mycket logisk med samma princip som på ett vanligt hotell där du hyr ett rum att bo i för en viss tid.

Tjänsten webbhotell, eller webhosting som det även kallas, är en kostnadseffektiv lösning för ett företag att visa en hemsida där både gratis support samt backup av data ingår. Utrymmet du hyr ligger på en delad webbserver, alltså en datamaskin som är uppkopplad mot internet dygnet runt.

Servern driftas och övervakas av oss kontinuerligt och detta utrymme kan du själv administrera via ett administrationsverktyg, även kallad kontrollpanel. Den administration du själv kan göra är bland annat att ladda upp filer, såsom bild och text, till ditt hemsideutrymme, skapa e-postkonton, och skapa databas med mera.

Många tror att det endast är vanliga hemsidor som man kan ha på ett webbhotell. Detta är ett allmänt missförstånd. Exempelvis kan du ladda upp en blogg eller ett fotoalbum på vårt webbhotell. Likaså kan du hantera din e-handelslösning hos oss.

Vi erbjuder inte bara våra tjänster som webbhotell då vi har flertalet lösningar för dig och din IT-drift. Som kund hos oss har du möjlighet att ta del av olika tjänster såsom stöd för olika verktyg och applikationer på Virtuell Privat Server (VPS) och Dedikerad Server

Joomla

Joomla är ett av världens mest använda CMS-verktyg, alltså verktyg för webbpublicering. Joomla är mycket respekterat för gränssnittet som gör publiceringen snabb och mycket enkel att hantera. En användare av Joomla behöver inte ha kunskap inom HTML eller liknande då publicering av text, bild och liknande utförs direkt via kontrollpanelen.

Drupal

Även Drupal är ett väletablerat CMS-verktyg som är baserat på Open Source teknologier och används i många olika hosting ändamål i världen. Drupal är moduluppbyggt, vilket innebär att det är enkelt att koppla på nya moduler som ökar er internetnärvaro. Drupal finns på svenska och innefattar många snygga hemsidesmallar. Att underhålla och drifta Drupal är okomplicerat och kan utföras av personer utan programmeringskunskaper.

Umbraco

Umbraco är ett gratisverktyg som är anpassat för Windows plattform då systemet är byggt i ASP.NET. Umbraco är ett Open Source verktyg med stöd för site modifiering även i Microsoft Word. Det har även ett fullt dokumenterat API vilket gör att det är högt värdesatt hos ASP.NET utvecklare.


© 2010 Ipeer AB, All rights reserved.Ipeer - Quality Server hosting